duminică, 5 aprilie 2020

BIBLIA, colectie de MITURI IRELEVANTE pentru noi?

Pr. Lucian Cristescu

    1. Dovezi ale POTOPULUI:
Există nenumărate evidențe care obligă rațiunea să accepte existența unui potop universal.
Marele Canion din Arizona, lung de 446 km (277 miles), adânc de cca 1,7 km(more than 1 mile) și largă până la 29 km (18 miles) expune straturi orizontale pietrificate - de nisip și aluviuni - fără nici o evidență de eroziune între ele. Sunt martore ale unor eroziuni rapide generate de volume gigantice de apă.
Miliarde de fosile aparținând diverselor specii și diferitelor erelor geologice se află aglomerate în gropi comune. Faptul că n-au avut timp să putrezească, nici să fie mâncate, precum și existența hranei nedigerate în stomacul unora constituie dovada unei îngropări rapide.
Doar un potop universal poate justifica imensele fosile de animale marine și pești pietrificați - cu piele, mușchi, organe perfect conservate, risipite pe suprafețe de zeci de mii de km pătrați. Cel mai vast platou cu asemenea fosile se găsește cu mult deasupra nivelului mării și la cca 800 km depărtare de Oceanul Atlantic.
Există apoi arbori fosili în poziție verticală străbătând straturi geologice separate de zeci de milioane de ani. Aceștia n-ar fi avut ce căuta acolo dacă respectivele straturi s-ar fi format în presupuse ere.     2. Are VIATA un sens?
Filosofi atei ca Bertrand Russel, Jean-Paul Sartre și Richard Dawkins insistă că „în universul mânat de forțe fizice și replicări genetice oarbe... nu există sens, nici scop, nici binele și nici răul, nimic decât indiferență oarbă și nemiloasă.” (R. Dawkins, The Blind Watchmaker, p. 133). Iar omul, „cu o parțiala lui capacitate de cunoaștere, stă singur și dezrădăcinat într-un univers glacial, pierdut în lanțul generațiilor, care se ridică din nimic și devin nimic,” scria Carsten Bresch (Zwischenstufe Leben, Evolution ohne Ziel? p. 21).
În contrast major cu tonul dezolant al ideologiei ateiste, revelația Bibliei ne descoperă o perspectivă optimistă: un univers proiectat de un Creator inteligent și iubitor, interesat de fericirea fapturilor Sale. În contextul abandonării Sale de către om, prin răzvrătire față de voia Sa, Dumnezeu ne oferă o cale de salvare. Moartea omului – ca urmare a despărțirii sale de sursa vieții – nu mai este sfârșitul absurd al existenței. Căci Jertfa divină și răscumpărarea oferită de Isus Hristos garantează tuturor ce-L primesc, învierea și părtășia cu Dumnezeu într-o existență împlinită și fără sfârșit.

0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu