miercuri, 11 septembrie 2013

Eutanasierea maidanezilor neadoptati in termen de 30 zile

Sustineti eutanasierea maidanezilor neadoptati in 30 de zile!


Vă rugăm să semnaţi această petiţie şi să o distribuiţi peste tot!

Nu vrem ca în România demnitatea umană să fie hrănită cu carne şi sânge de copil!


Susţineţi eutanasierea câinilor comunitari dacă nu sunt adoptaţi din adăposturi de către persoane responsabile în termen de 30 de zile de la prinderea lor! 
Nu vrem să fie returnaţi în teritoriu după ce au fost sterilizaţi şi crotaliaţi pentru că reprezintă un real pericol public pentru populaţie,după cum demonstrează cazurile copiilor şi adulţilor ucişi de maidanezi, precum şi numărul în creştere al persoanelor atacate şi muşcate, costurile îngrijirilor medicale pentru victime fiind mult mai mari decât costurile eutanasierii câinilor comunitari.
Menţionăm faptul că în ţările europene civilizate problema câinilor fără stăpân a fost rezolvată în mod similar propunerii noastre: adunarea lor de pe străzi, ţinerea în adăposturi pentru o perioadă limitată de timp pentru a fi revendicaţi, apoi după expirarea termenului de cazare, câiniicare nu au fost revendicaţi şi nici nu au fost preluaţi de asociaţiile de protecţie a animalelor, au fost eutanasiaţi. Concomitent au fost sterilizaţi şi câinii cu stăpâni, cu excepţia anumitor rase şi cazuri speciale.
Majoritatea ţărilor civilizate din Uniunea Europeană aplică şi acum măsurile de eutanasiere a câinilor fără stăpân care nu pot fi plasaţi, în paralel cu măsurile de sterilizare a câinilor cu stăpân şi de prevenire a abandonului. De exemplu, în Marea Britanie câinii nerevendicaţi sunt eutanasiaţi după 7 zile, în Irlanda sunt eutanasiaţi după 5 zile, în Franţa pot fi eutanasiaţi după 8 zile lucrătoare, Letonia 14 zile, iar în Belgia după 15 zile, etc. 
Legislaţie Marea Britanie:http://tinyurl.com/mdfda2d

Legislaţie Irlanda:http://tinyurl.com/kw4yfks

Legislaţie Franţa:http://tinyurl.com/q2lbt8n

Legislaţie Letonia:http://tinyurl.com/ozpenmq

Legislaţie Belgia:http://tinyurl.com/qcybzso

Eutanasierea este reglementată în Uniunea Europeană de către O.I.E. !
Capitolul 7 al acestui cod conţine reglementări privind controlul câinilor maidanezi: reducerea numărului de câini vagabonzi la un nivel acceptabil.

SURSA:http://www.oie.int/en/about-us/ ; http://tinyurl.com/q5zrydu;

Lăsarea câinilor în stradă încalcă foarte grav drepturile fundamentale garantate de Constituţia României.

- dreptul la viață şi la integritate fizică şi psihică (art.22);

- dreptul la siguranța persoanei (art.23);

- dreptul la asigurarea igienei şi a sănătăţii publice (art.34);

- dreptul la un mediu sănătos (art.35);

- dreptul la protecţia copiilor (art. 49) - vedeţi copiii omorâţi de câini.


Suntem de acord ca animalele să aibă multiple drepturi atâta timp cât acestea nu încalcă dreptul la viaţă şi siguranţă al oamenilor!

În plus sunt încălcate şi următoarele legi:

Codul penal - articolele privind vătămarea corporală;
Legea 215/2001 modificată şi completată de legea 286/2006 care prevede că “primarul îndeplineşte următoarele atribuţii principale: n) ia măsuri pentru prevenirea şi combaterea pericolelor provocate de animale, în condiţiile legii.”
Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice - art. 2, pct. 15 interzice ” lăsarea în libertate ori fără supraveghere a animalelor care pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri”.
Aceşti câini vagabonzi au devenit un pericol public pentru toată lumea deoarece: muşcă, sfâşie, mutilează, omoară, au purici, au căpuşe, au microbi, au boli grave transmisibile la om, produc tone de dejecţii, poluează fonic, produc accidente rutiere, aleargă şi terorizează bicicliştii, aleargă după cei care merg cu rolele sau cei care vor sa facă jogging, atacă copiii mici la locurile de joacă chiar sub ochii părinţilor, atacă mămicile care îşi plimbă copiii în cărucioare, atacă oamenii în vârstă vulnerabili, atacă persoanele cu dizabilităţi care se deplasează în cărucioare cu rotile, atacă până şi pe cei nevăzători care se plimbă singuri pe străzi folosind doar un baston alb.
Foarte multe persoane merg la serviciu cu maşina personală sau cu taxi de frica haitelor de câini, chiar dacă pe jos sau cu bicicleta ar ajunge la job în câteva minute, în felul acesta mediul înconjurător devine şi mai poluat de la noxele maşinilor folosite în plus, pentru drumuri scurte!
Întreţinerea unui câine într-un adăpost al primăriilor din ţară a ajuns să coste aproximativ 600 de lei pe lună, aproape cât salariul minim pe economie şi mult mai mult decât pensia unui bătrân care a muncit peste 40 de ani! (pensia minimă în România este de 350 lei).
Deşi ONG-urile al căror număr creşte foarte mult de la an la an, susţin în continuare sterilizarea ca singura soluţie eficientă, situaţia reală din teren le contrazice. Această soluţie este aplicată de peste 5 ani, dar singurul rezultat vizibil este mărirea numărului de câini fără stăpân şi a cazurilor de persoane atacate, muşcate, mutilate şi chiar ucise de aceşti câini. Această realitate este reflectată şi de datele furnizate de Instititutul Matei Balş din Bucureşti privind numărul de persoane atacate de animale - cele mai multe cazuri implicând câinii fără stăpân.
Dacă în perioada 2001-2007, când se aplica eutanasierea, s-a înregistrat o scădere a numărului de prezentări la centrul antirabic până la jumătate, începând din 2008 – atunci când s-a sistat în Bucureşti eutanasierea – se înregistrează o creştere a numărului de persoane muşcate. Astfel, în anul 2007 au fost înregistrate 10.500 de cazuri, iar în 2012 s-a ajuns la 16.192 de cazuri. (http://www.mateibals.ro/html/docBals/antirabic/s5.pdf). 
Aceste date demonstrează în mod neechivoc ineficienţa metodelor promovate de asociaţiile de iubitori de animale în privinţa asigurării securităţii cetăţenilor. Mult lăudata metodă a sterilizării (intens promovată ca fiind singura soluţie şi aplicată de peste 5 ani) nu a dat rezultate în România, aşa cum nu a dat rezultate nicăieri pe unde a fost aplicată.
Odată cu explozia numărului de victime au crescut şi costurile cu tratarea persoanelor care au solicitat vaccinare antirabică şi tratament medical al plăgilor rezultate din muşcături. Plătim din banii noştri pentru sterilizare, plătim pentru tratamentul celor muşcaţi, plătim chiar şi cu vieţile unor oameni nevinovaţi.
În România nu există un proces real de adopţie al maidanezilor, în fapt adopţia până acum a fost tratată superficial şi a permis celor care au interese financiare să lase câinii pe străzi, să-i scoată din adăposturi fără formalităţi complexe (registre, microcipări, controale), lucru care a dus la creşterea numărului de câini pe stradă şi concomitent creşterea numărului de victime ale acestora.
Dacă nu vor fi eutanasiaţi după 30 de zile de stat în adăpost, numărul maidanezilor şi a victimelor acestora va creşte de la an la an, iar România va avea foarte mult de suferit prin pierderea turiştilor şi a investitorilor străini, mai exact, o bilă neagră în plus la capitolul imagine de ţară europeană membră a Uniunii Europene.
În paralel cu măsurile de eutanasiere a câinilor pentru care nu se pot găsi soluţii de plasare trebuie legiferat şi un control strict al populaţiei canine cu stăpâni prin sancţionarea cât mai severă a abandonului şi a deţinerii iresponsabile, înregistrarea tuturor câinilor cu stăpân şi aplicarea unor măsuri eficiente de control ale reproducţiei, care să elimine apariţia de noi generaţii de pui nedoriţi. 
Pentru acordarea de şanse suplimentare câinilor care posedă potenţial de adopţie autorităţile centrale şi locale pot să concesioneze terenuri pentru adăposturi construite şi întreţinute din fondurile donate de iubitorii de animale.
De asemenea, trebuie să fie implementată şi aplicată legislaţia care previne şi sancţionează drastic abuzurile de orice fel împotriva animalelor fără stăpân inclusiv în adăposturile publice sau private.
Bucureştiul a fost şi rămâne un oraş nesigur din foarte multe puncte de vedere. De exemplu, un raport îngrijorător arată că în fiecare zi 25 de bucureşteni sunt muşcaţi de câinii fără stăpân. Tratamentul nu este chiar ieftin, le poate scoate pacienţilor din buzunar între 130 şi 400 de lei. Pe străzile Capitalei hoinăresc aproximativ 64.000 de câini. Asta înseamnă un câine la aproximativ 26 de persoane. 
NUMĂRUL DE PERSOANE PREZENTATE LA CENTRUL ANTIRABIC DIN BUCUREŞTI:
2007 - 10.500 de persoane 
2008 - 11.500 de persoane 
2009 - 11.800 de persoane 
2010 - 12.800 de persoane 
2011 - 12.500 de persoane 
2012 - 16.192 de persoane
2013 - perioada: 01.01.2013 – 31.07.2013 – 8.610 persoane 
SURSE:

1.Institutul Matei Balş din Capitală.

2.http://tinyurl.com/opcn5he

Vă mulţumim pentru susţinere!

ANEXE PETIŢIE
CÂINII FĂRĂ STĂPÂN - PERICOL PUBLIC PENTRU OAMENI:

Câinele este descendentul lupului, fiind domesticit de om încă de acum 12.000 de ani, perioadă în care a suferit mutaţii succesive către diferitele rase de câini cunoscute în momentul de faţă (fie mutaţii naturale, fie sub influenţa climatică sau cea a mediului înconjurător). Cert este însă că, dintre toate animalele domesticite de om, câinele este singurul care a acceptat dominaţia omului fără constrângeri, însă în cadrul codului său genetic au persistat dintotdeauna instinctele sălbatice ale lupului, ca animal de grup care acţionează în haită. Astfel, câinele, deşi este considerat un animal domestic şi un „prieten al omului”, poate în orice moment reveni la instinctele primare de animal sălbatic de pradă, îndeosebi în lipsa interacţiunii umane.

Atacarea oamenilor de către câini care acţionează în haită, deşi rară, poate rezulta în leziuni severe, producând chiar decesul victimei.Factorii care contribuie la comportamentul agresiv al câinilor şi la atacurile în haită sunt reprezentaţi de instinctul de vânătoare în grup şi de hrănire „socială”, prezente de regulă la populaţiile de canide, apărarea teritoriului, lipsa interacţiunii umane şi stimulul prăzii.

Atacul în haită al câinilor fără stăpân continuă sa fie chiar şi în zilele noastre o problemă cu multiple implicaţii sociale şi nu numai, iar având în vedere deznodământul uneori tragic al acestui fenomen nedorit, consideram că se impune aplicarea unor măsuri de prevenire şi diminuare a acestor situaţii pe cât de rare pe atât de dramatice, măsuri ce pot fi aplicate nu numai de autorităţile competente, ci şi de fiecare posesor de câine ca animal de companie, astfel încât numărul câinilor  abandonaţi, fără stăpân, să fie în continuă scădere. Din acest motiv, am considerat oportună o prezentare succintă a comportamentului câinilor fără stăpân în ceea ce priveşte reîntoarcerea la instinctele primare de pradă ale acestora în absenţa prezenţei umane a stăpânului, precum şi modalităţile de atac în haită ale acestora.” SURSA1:http://tinyurl.com/nj4or6h; SURSA2:http://tinyurl.com/nmegod8

Manifest anti maidanezi: SURSA1:http://tinyurl.com/m82nah6 ;SURSA2:http://tinyurl.com/n2pvz4h

În legătură cu procesele de adopţie şi returnarea câinilor sterilizaţi în teritoriu, dăm un singur exemplu:O femeie de 49 de ani a murit după ce a fost muşcată de câini. Legiştii au fost de părere că Taniusa Stanchievici, angajată la ADP Sectorul 5, a fost pur şi simplu devorată de maidanezi. “ring” a intrat în posesia unui document care arată că o parte din câinii care au omorât femeia în curtea ADP erau adoptaţi de asociaţia de protecţie a animalelor „Cuţu, Cuţu”. ONG-urile fac adopţii “pe hârtie” Tragedii de felul celei întâmplate în curtea ADP pot surveni în orice moment şi pentru că ONG-urile de protecţie a câinilor găsesc mereu portiţe legislative care le permit să se absolve de orice responsabilitate în ceea ce priveşte miile de maidanezi pe care îi adoptă anual doar “pe hârtie. Asociaţia “Cuţu, Cuţu” a luat în grijă în 2008 şi 2009 nu mai puţin de 2.441 de câini despre care în prezent nu prea mai ştie nimic. Chiar şi preşedinta ONG-ului recunoaște că adopţiile au fost formale şi că nu poate să spună cu exactitate pe ce străzi sunt aceste patrupede. 4.445 de câini vagabonzi au fost adoptaţi în 2008 şi 2009 de asociaţiile de protecţia animalelor, din care mai mult de jumătate au fost reîntorși în stradă.” SURSA1:http://tinyurl.com/osjvuqq;SURSA2:http://tinyurl.com/pqwbzv9

BBC News: O femeie a murit în capitala României, după ce a fost sfâşiată de o haită de câini vagabonzi. Bucureştiul a devenit casa a mii de maidanezi, despre care autorităţile spun că reprezintă un pericol tot mai mare pentru populaţie.

AP: Victimă a câinilor vagabonzi în “Capitala maidanezilor”. O româncă şi-a pierdut viaţa după ce a fost atacată de maidanezi în Bucureşti. Femeia a fost găsită într-o baltă de sânge în curtea unei instituţii publice din capitala României.

The Canadian Press: Bucureştiul a devenit casa a mii şi mii de maidanezi. O femeia a murit zilele trecute după ce a fost sfâşiată de o haită, iar în 2006 un turist japonez a fost ucis de un maidanez, tot în Bucureşti.

S-a ajuns până acolo încât site-urile de internet ale ministerelor de afaceri din SUA, Marea Britanie sau Franţa îşi avertizează cetăţenii: "Aveţi grijă dacă ajungeţi în Romania! Câinii de pe străzi sunt un pericol!"

VICTIMELE CÂINILOR FĂRĂ STĂPÂN DIN ROMÂNIA:

15 martie 2005 - Un copil turbat va muri închis într-o  cuşcă:SURSA:http://tinyurl.com/pz92dab

29 ianuarie 2006 - Un cetăţean japonez a murit după ce a fost muşcat de un maidanez în Piaţa Victoriei din Capitală, chiar lângă sediul Guvernului. Bărbatului de 68 de ani i-a fost secţionată artera femurală, rană în urma căreia a pierdut mult sânge:SURSA:http://tinyurl.com/pk4c8vk

12 aprilie 2008 - O fetiţă de şase ani a fost găsită moartă, pe un câmp de la marginea Constanţei, desfigurată şi cu numeroase muşcături pe corp.SURSA:http://tinyurl.com/ow78nbf

14 septembrie 2009 - O bătrână de 77 de ani din localitatea Ciorteşti a fost ucisă de o haită de câini.

SURSA:http://tinyurl.com/objjwgv

6 aprilie 2010 - Moartea copilului de doi ani şi jumătate găsit în aprilie 2010 lângă un  tomberon de gunoi din incinta fostului Târg Romaneşti, din Craiova, a survenit în urma leziunilor provocate de maidanezi, au stabilit medicii legişti. SURSA:http://tinyurl.com/osz9pc4

26 ianuarie 2011 - O femeie de 49 de ani a fost găsită într-o baltă de sânge în sectorul 5 al Capitalei. Femeia a ajuns la spital în stare gravă, cu leziuni la faţă, membre şi torace, decedând două zile mai târziu:   SURSA:http://tinyurl.com/qjh2zkz

23 martie 2011 - O femeie de 62 de ani, din comuna Albota, judeţul Argeş,a murit după ce a fost atacată de o haită de câini pe o stradă din localitateSURSA:http://tinyurl.com/psqq5qg

27 ianuarie 2012 - O femeie de 71 de ani din municipiul Satu Mare a murit după ce a fost atacată de o haită de câini:SURSA:http://tinyurl.com/obo85ks

5 februarie 2012 - Un bărbat aflat în stare de ebrietate, căzut într-un şanţ, a ajuns la spital după ce a fost atacat de câini, care l-au muşcat de faţă şi de mâini. Din cauza expunerii la frig, bărbatul a decedat:SURSA:http://tinyurl.com/ojw4f4m

28 februarie 2012 - O fetiţă de cinci ani din judeţul Bacău a murit la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi de turbaredupă ce fusese muşcată de un câine cu două luni înainte:

SURSA1:http://tinyurl.com/nua3nuy ;SURSA2:http://tinyurl.com/mev54yb

13 martie 2012 - DEVORAT DE CÂINI: Bucăţi din cadavrul unui bărbat, găsite în zona poligonului auto din Vaslui:SURSA:http://tinyurl.com/k246txr

24 martie 2012 - Tragedie în comuna suceveană Dărmăneşti. Un copil a murit după ce a fost muşcat de un câine, pe un câmp din apropiere:SURSA:http://tinyurl.com/nfukwjd

Băiatul de 6 ani sfâşiat de câini a fost condus pe ultimul drum. Cei mai afectaţi au fost fratele micuţului şi Ioana, colega lui de grădiniţă. Copilul a murit în chinuri groaznice, fiind muşcat de zeci de ori pe tot corpul. Două muşcături în zona gâtului i-au fost fatale. SURSA:http://tinyurl.com/mknjc8g

Copil omorit de haitele de maidanezi:SURSA:http://tinyurl.com/n3m3w4y

30 iulie 2012 - Un bătrân din Călăraşi a murit, după ce a căzut de pe bicicletă într-un canal în timp ce se apăra de câini:SURSA:http://tinyurl.com/ocjsqsf

18.04.2013 - Cadavrul unui bebeluş muşcat de câini, găsit lângă un tomberon, în curtea Spitalului Tg. Cărbuneşti:SURSA:http://tinyurl.com/qd3ey9m

Copil muscat mortal de câini: SURSA:http://tinyurl.com/qyqvo75

02.09.2013 - Incident tragic in Parcul Tei din Capitală.Un copil de 4 ani si-a pierdut viaţa, iar fratele lui, de 6 ani, a fost rănit, după ce au fost atacaţi de câinii maidanezi din parc. SURSA:http://tinyurl.com/otvjw6b

02.09.2013 Un copil în vârstă de patru ani a murit, luni, după ce a fost atacat de câini maidanezi în Parcul Tei, din Sectorul 2, iar fratele acestuia, de şase ani, a fost muşcat de un picior, dar a reuşit să fugă şi să-şi anunţe bunica, au declarat oficiali din Poliţia Capitalei.SURSA:http://tinyurl.com/ofqaa8r

02.09.2013 - ŞOCANT: Un copil a fost UCIS de câine în Capitală.
"Un copil în vârstă de patru ani a murit, luni, după ce a fost atacat de câini maidanezi în Parcul Tei, din Sectorul 2. Şi fratele acestuia, de şase ani, a fost muşcat de un picior, dar a reuşit să fugă şi să-şi anunţe bunica, au declarat oficiali din Poliţia Capitalei."SURSA:http://tinyurl.com/ow4lpc2

BANI PUBLICI RISIPIŢI DIN CAUZA MAIDANEZILOR:

21.09.2009 - Adevarul: Cum se fac bani de pe urma cainilor maidanezi:SURSA:http://tinyurl.com/q94sn2s

10.05.2010 - Primăria Bucureşti plăteşte pentru un câine comunitar 600 de lei pe lună.

SURSA:http://tinyurl.com/q44hcj6

27.07.2011 - CEDO obligă statul român la plata a 9.000 de euro unei femei mușcate de un maidanez

SURSA:http://tinyurl.com/plecw2e

20.09.2011 Maidanezii, mai costisitori pentru buget decât bătrânii. În Capitală, adăposturile şi întreţinerea câinilor de pe străzi ar costa anual peste 43 de milioane de euro. SURSA:http://tinyurl.com/qdsulbn

21.05.2012 - Pentru fiecare bucureştean muşcat de maidanezi statul a cheltuit nu mai puţin de 2.000 de lei în primele patru luni ale acestui an:SURSA:http://tinyurl.com/pbl7bhs

21.05.2012 Cât ne costă maidanezii? În patru luni, statul a plătit 2,5 milioane de euro pentru tratamentul bucureştenilor muşcaţi de câini:SURSA:http://tinyurl.com/obq6uxn

Maidanezii – gaură în bugetul statului de 2,5 milioane EURO:SURSA:http://tinyurl.com/ot9bvoo

23.04.2013 Câinii fără stăpân sunt o afacere de multe milioane de euro în România. Primăriile din marile orașe ale țării au alocat sume foarte mari pentru programe de prinderea, transportul și gestionarea populației canine însă rezultatele sunt departe de a fi satisfăcătoare:SURSA:http://tinyurl.com/mjhp8r2

24.04.2013 For years, animal rights advocates from all over the world have sought to save dogs in Romania. But it seems their good intentions are being exploited by an unscrupulous mafia:

SURSA:http://tinyurl.com/lt3whvj

24.04.2013 – Câinii fără stăpân sunt o afacere de multe milioane de euro in Romania. Primăriile din marile oraşe ale ţării au alocat sume foarte mari pentru programe de prinderea, transportul si gestionarea populaţiei canine însă rezultatele sunt departe de a fi satisfăcătoare.

La Iaşi, Primăria a plătit deja 500.000 euro pe un adăpost care nu funcţionează.

In Timişoara, pentru gestionarea câinilor fără stăpân, Primăria a cheltuit 2,5 milioane de euro, din care 2,1 milioane de euro au ajuns in conturile unei singure societăţi: SURSA:http://tinyurl.com/phy5f2n

26.04.2013 Timişoara a cheltuit 2,5 milioane de euro pentru câinii fără stăpân:

SURSA:http://tinyurl.com/o53clqt

29.04.2013 Primăria Bucureşti cheltuie sume imense pentru "protecţia" câinilor comunitari! Are buget de 3,3 milioane de euro, dar câinii sunt tot pe strada! SURSA:http://tinyurl.com/ptr8cpq

28.05.2013 400 de lei, cazarea unei perechi de câini pentru o săptămână:

SURSA:http://tinyurl.com/plh552d

05.06.2012 - Mega-escrocheria "Adăpostul de maidanezi"

Scoaterea câinilor maidanezi din Bucureşti a devenit cea mai mare afacere a primarului Sorin Oprescu.

Un parteneriat strategic încheiat de Primăria Capitalei pentru construcţia celui mai mare adăpost de câini din lume dezvăluie cum banii bucureştenilor vor fi drenaţi către prietenii, vecinii şi sponsorii familiei Oprescu. O adevărată “familie” care atacă în haită bugetul Capitalei. Fiul primarului împarte acelaşi sediu cu cei care vor gestiona banii pentru sterilizarea, cazarea şi îngrijirea câinilor. Miza afacerii: peste 100 de milioane de euro. Un milion şi jumătate de euro au ajuns deja în conturile “familiei”.

SURSA:http://tinyurl.com/negoksr

26.06.2013 - Din donaţiile pe care nemţii le dădeau pentru maidanezi, şi-a făcut pensiune şi plantaţie de măslini:SURSA:http://tinyurl.com/nvgajky

09.07.2013 - Afaceri ilegale cu maidanezi. Peste 1.200 de câini nedeclaraţi, descoperiţi în Capitală

Opt adăposturi ilegale, în care erau peste 1.200 de câini nedeclaraţi, au fost descoperite în Capitală de inspectorii Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor. Majoritatea câinilor erau nesterilizaţi şi nevaccinaţi.SURSA:http://tinyurl.com/ou37879

10.07.2013 Peste 1200 de câini neînregistrați, găsiți în adăposturi. 300 dintre ei n-au fost hrăniți de 3 zile. SURSA:http://tinyurl.com/p2vs8su

11.07.2013 - Adăposturile pentru câini deţinute de ONG-uri sunt nişte depozite de câini.

"Nu erau sterilizaţi, nu erau deparazitaţi, nu erau înregistraţi, nu au nicio evidenţă privind vaccinul antirabic şi acesta este un lucru foarte periculos. La nivelul Bucureştiului, conform datelor Ministerului de Finanţe, sunt 51 de ONG-uri cu acest specific. "O să vedem, şi din punctul de vedere al banilor, unde au ajuns şi ce au făcut cu ei, la câini oricum n-au ajuns. Aici e vorba şi de metodele de colectă fie din donaţii, fie din acel formular de 2%, fie din traficul de câini", a mai afirmat Răzvan Băncescu.

SURSA:http://tinyurl.com/pwesxqr

20.08.2013 - Buget record pentru hingherii particulari. Anul acesta, ASPA a cerut un buget record, de aproximativ 3,2 milioane de euro.SURSA:http://tinyurl.com/ng4rw2g

CÂINII FĂRĂ STĂPÂN - PERICOL PENTRU SĂNĂTATEA UMANĂ:

25.03.2011 - Atenţie la maidanezi! Câinii vă pot transmite boli mortale:SURSA:http://tinyurl.com/q6d2fce

30.03.2011 - Rahatul de câine ne afectează plămânii!SURSA:http://tinyurl.com/njuh33p

01.08.2011 - Unu din doi maidanezi din Capitală este bolnav de leptospiroză:

SURSA:http://tinyurl.com/no3x9tw

Leptospirosis, an infection of worldwide public health importance, is caused by Leptospira bacteria that can be transmitted from animals to humans: SURSA:http://tinyurl.com/pyybu2z

09.11.2011 - Leptospiroza. Simptome si tratament:SURSA:http://tinyurl.com/npvbhmn

Bacterioze si boli ereditare la caini: SURSA:http://tinyurl.com/qd4pnn6

29.01.2013 - Alarmant! Excrementele câinilor sunt considerate o sursă inepuizabilă de îmbolnăvire a oamenilor. Omul se poate însă molipsi cu afecţiuni severe de la animalele bolnave nu doar prin contactul cu fecalele acestora, ci şi prin contactul direct cu blana, pielea, secreţiile sau prin înţepătura de căpuşe care le parazitează. Câinele nevaccinat, sursă inepuizabilă de infecţii. Dacă auziţi de zoonoze, să ştiţi că aceasta este denumirea generică a bolilor transmise omului de către animalele vertebrate, mamifere sau păsări. Medicul veterinar a mai precizat că, în prezent, se cunosc peste 200 de boli cu transmitere de la animale la om, dintre care, 40 numai de la câini.

SURSA:http://tinyurl.com/pl8qptz

29.03.2013 - Bucureştenii, într-un focar de infecţie. Ce boli răspândesc maidanezii:

SURSA:http://tinyurl.com/pn4n8fm

MAIDANEZII DIN ROMÂNIA - O PROBLEMĂ FĂRĂ REZOLVARE:

03.10.2008 - Dacă vrei să te aperi de un câine maidanez care te atacă, ţi se face dosar penal:

SURSA:http://tinyurl.com/q2p55qv

29.01.2011 - Este eutanasierea soluţia în problema maidanezilor? Majoritatea celor care au comentat pe adevarul.ro spun că da.SURSA:http://tinyurl.com/o8csf3u

31.01.2011 - Câinii fără stăpân au împânzit Capitala, iar autorităţile sunt depăşite de problemăSURSA:http://tinyurl.com/obruejr

03.11.2011 - Robert Lorentz: «Avem deja 2.000.000 de maidanezi în România»

SURSA:http://tinyurl.com/p97jg66

22.11.2011 - Visează numai colţi de câine, sânge, pansamente şi urlete.Tresare şi tremură la orice zgomot, mişcările bruşte îl sperie. Dacă se va decide eutanasierea maidanezilor, substanţa folosită costă circa 15 lei pentru fiecare animal.” SURSA:http://tinyurl.com/nfawmjv

20.12.2011 - Cea mai proastă veste pentru Capitală: 50.000 de oameni vor fi muşcaţi de câinii vagabonzi şi 1,8 milioane euro pe tratament:SURSA:http://tinyurl.com/q6btnz7

06.02.2012 - Iarna, maidanezii se transformă în lupi şi vânează! Uite cum au fost atacaţi şi hăituiţi doi elevi - Vezi cum au scăpat de 15 fiare sălbatice: SURSA:http://tinyurl.com/ljezfkd

27.03.2012 - Ipocrizia hrănită cu sânge de copil. Un copil de 5 ani a fost hăicuit de câţiva maidanezi pe lumină, la 10 dimineaţa. Ieşise pe poarta casei şi trebuia să traverseze un teren viran ca să ajungă la tatăl său, care lucra la cineva în sat. E al cincilea sau al zecelea om ucis de câini în ultimul an, n-am stat să-i număr, şi de obicei cad victime cei mici şi femeile„Castrarea se face de 10 ani şi câinii întorşi în stradă nu-şi pierd agresivitatea. 100.000 de români sunt muşcaţi anual, e deja o plagă socială. În realitate, nimeni nu salvează niciun câine, toţi bagă capul în nisip.”

„Uciderea câinilor este inumană. Însă în urmă cu o lună, o altă fetiţă din România a fost muşcată de un câine turbat. A tremurat, au dus-o la izolare, au legat-o de pat, a scheunat, i-au curs litri de salivă şi la sfârşit a lătrat, înainte de a muri în chinuri. Asta numesc eu ceva cu adevărat inuman.”

SURSA:http://tinyurl.com/n48sfdt

27.03.2012 - 20.000 de haite de maidanezi terorizează România:SURSA:http://tinyurl.com/memus8s

30.03.2012 - SOS: Ne mor copiii muşcaţi de câini vagabonzi. Oare asta e viaţa pe care o merităm?

SURSA:http://tinyurl.com/mr7gv89

27.07.2012 - Numărul craiovenilor care fac cunoştinţă cu colţii maidanezilor nu scade sub zece în fiecare zi.SURSA:http://tinyurl.com/nfk348f

30.07.2012 - Bucureşti - maidanezii agresivi atacă un biciclist:SURSA:http://tinyurl.com/p5tpfh4

14.12.2012 - Tragedia micuţei Laura."Un câine îşi înfipsese colţii în piciorul ei şi trăgea efectiv de el". „Sărăcuţa se culcase la pământ, cu capul în zăpadă, iar câinii o muşcau de picioare şi de fund. N-am văzut în viaţa mea aşa ceva, efectiv voiau s-o mănânce, era ca în documentarele de pe Animal Planet”, a spus salvatorul fetei.SURSA:http://tinyurl.com/q4pgtum

31.01.2013 Peste 3.000 de craioveni, muşcaţi anul trecut de câinii fără stăpân:

SURSA:http://tinyurl.com/qcecshb

Februarie 2013 - Numărul persoanelor muşcate a crescut cu 30%SURSA:http://tinyurl.com/qyfownv

02.02.2013 - Un câine bolnav poate transmite 42 de boli:SURSA:http://tinyurl.com/oxxn9n9

03.02.2013 - Terorizaţi de haitele de câini comunitari: “Pur şi simplu te înconjoară şi sar pe tine”:

SURSA:http://tinyurl.com/oyfeu6u

18.03.2013 - Pericol public. Câinii turbaţi atacă Bucureştiul:SURSA:http://tinyurl.com/q2c8qrj

25.03.2013 - Bucureştiul, raiul maidanezilor: Doi bucureşteni sunt muşcaţi de câine în fiecare oră:

SURSA:http://tinyurl.com/ow4dby3

17.04.2013 - Câinii comunitari - o problemă fără soluţie:SURSA:http://tinyurl.com/pcba5oy

07.06.2013 - Micuţul a fost muşcat de picior şi de fesa dreaptă înainte ca părinţii să reuşească să îl smulgă din strânsoarea câinelui:SURSA:http://tinyurl.com/mm6d37f

14.06.2013 Cât pierde Bucureştiul pentru că este singura capitală europeană unde 64.000 de câini „aleargă fără stăpân“:SURSA:http://tinyurl.com/o7xn3xv

04.07.2013 - Femeie mutilată pe viaţă de câini!SURSA:http://tinyurl.com/oyx6jhl

STRĂINĂTATE:

În vremuri de restrişte economică, oamenii ajung să dea cu piciorul celor mai buni prieteni necuvîntători. 
În Statele Unite a devenit un fenomen: din cauza recesiunii, milioane de animale de casă ajung în adăposturi sau sunt abandonate pe străzi. De multe ori, sfârşesc prin a fi eutanasiate.

SURSA:http://tinyurl.com/nktzbf4

Organizaţia People fot the Ethical Treatment of Animals (PETA),organizaţie cunoscută drept o apărătoare vajnică a drepturilor animalelor,a ucis peste 95% dintre animalele de care a avut grijă în 2011, se arată în mai multe documente publicate pe internet.

Organizaţia PETA are un buget anual de 37 de milioane de dolari, însă nu a construit un adăpost de câini şi pisici. În urma unei inspecţii realizate în 2010, s-a constatat că PETA eutanasia în mai puţin de 24 de ore 84% dintre animalele pe care le primea în grijă.SURSA:http://tinyurl.com/pjjlb7z
Cum rezolvă canadienii problema maidanezilor: 25.000 de animale eutanasiate anul trecut. Toate animatele sunt eutanasiate de un medic veterinar. Ele primesc un calmant, după care li se face injecţia letală. Sunt duse într-o cameră frigorifică, apoi transportate de o firmă specializată şi incinerate:

SURSA:http://tinyurl.com/obgok6j

Celebra organizaţie PETA, care luptă pentru drepturile animalelor, se confruntă cu acuzaţii grave. Reprezentanţii PETA sunt acuzaţi că ucid animalele în sediile din SUA ale organizaţiei.
Peste 96% dintre animalele care ajung pe mâna PETA sunt eutanasiate, relatează The Telegraph.

Reprezentanţii PETA susţin că nu au putut găsi cămine pentru aceste animale bolnave şi, de multe ori, agresive:SURSA:http://tinyurl.com/ovgbhf6

Datorită faptului că numărul de caractere este limitat automat pe acest site, vă invităm să citiţi anexele pe larg în secţiunea “NOTIŢE” a paginii: https://www.facebook.com/Cainii.maidanezi.pericol.public

Vă mulţumim pentru că aţi semnat petiţia!


0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu