duminică, 5 aprilie 2020

Uimitoarele Informatii MEDICALE din Biblie

Pr. Lucian Cristescu

Biblia are multe în comun cu Analectele lui Confucius (sec. al VI-lea î.Hr.) sau cu cugetările lui Socrate (sec. al V-lea) prezente în Dialogurile lui Platon: toate trei sunt purtătoare ale așa-numitei „înțelepciuni a bunului simț”. Construind pe această constatare, umaniștii au tras concluzia că Biblia este și ea un simplu tezaur de înțelepciune milenară, nimic mai mult decât o producție a spiritului uman. Prezentarea de față vrea să arate că valoarea Bibliei nu se limitează la atât, ci că ea conține revelații de obârșie supraomenească. I-au trebuit științei multe secole ca să le descopere prin experiență istorică.
Igiena personală. Numeri 19:16-19. Viena anilor 1840 era un vestit centru medical, iar spitalul Algemeine Krankenhaus era în top. În secția de obstetrică și ginecologie, moratlitatea lăuzelor era de una din șase. Cauzele morții erau puse pe seama constipației post-natale, a întârzierii lactației, a fricii sau a aerului otrăvit. Un tânăr medic evreu, Ignatz Semmelweis, a observat că dimineața, medicii soseau la vizită după ce în prealabil fuseseră la morgă să examineze victimele recente. Apoi treceau la examinarea lăuzelor, fără să se spele pe mâini. Când Semmelweis a introdus în salonul lui prevederea biblică din Numeri 19 – respectiv după atingerea unui mort era obligatoriu spălatul mâinilor și a hainelor la intervale regulate, în apă curgătoare – mortalitatea a scăzut de la un deces din șase mame, la 1 deces din 84. Lipsa vreunei explicații „științifice” a amânat aplicarea igienei biblice timp de decade. Împotrivirea obstinată a corpului medical față de igiena mâinilor și miile de victime i-au afectat echilibrul mintal. Semmelweis a murit într-un spital de nebuni, probabil în urma bătăilor paznicilor.
Carnea „necurată”. Levitic 11:5-31. Enciclopedia Britanică, ediția 1990, nota că cca 20% din populația SUA suferă de una din formele deghizate ale trichinelozei. Cauza? Consumul cărnii de porc, purtătoare germenilor a 200 boli și 19 paraziți.

În „Buletinul istoriei medicinei” (nr. 27/1953), celebrul farmacolog și toxicolog dr. David Macht a publicat, în urma cercetărilor de laborator, scala toxicității cărnii diferitelor animale. Deasupra pragului admis, de „75”, se situau animalele declarate de Biblie drept „curate” (capra – 90; vita – 91; oaia – 94; cerbul – 98). Animalele „necurate” ocupau poziții de mare toxicitate: pisica și câinele – 62; șobolanul – 55; porcul – 54; iepurele – 49; calul – 39... Cine cunoștea aceste taine, altul decât Creatorul care a zis: „Să nu mănânci porc, nici...”.
Coagularea sângelui. Geneza 17:12. Dumnezeu îi poruncise lui Avraam să circumcidă pe orice copil de parte bărbătească „în a opta zi după naștere”. Firește, unii s-au întrebat de ce neapărat în ziua a opta, și nu într-a treia sau a 12-a? Abia în 1939, prin descoperirea vitaminei K, s-a aflat că ea nu se sintetizează în corp decât după 5-8 zile după naștere. Iar protrombina, al doilea agent al coagulării, descoperit în 1935, este produs treptat: în a treia zi fiind doar 30% față de normal, dar în ziua a opta ajungând la 110% - ceea ce generează o coagulare alertă; după care în ziua a noua scăzând la 100%.
Informațiile științifice cu caracter practic dovedesc o Sursă supraomenească ce își mărturisește grija Sa pentru neamul omenesc.

0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu