joi, 28 iulie 2011

1 din 5 divorțuri este „ajutat” de Facebook

Facebook este menționat drept cauză a divorțului în 20% dintre cazurile de separare matrimonială din SUA, arată un studiu publicat recent de Academia Americană a Avocaților Matrimoniali.

divort, facebook (Foto: sciencedaily.com)Peste 80% dintre avocații care se ocupă de divorțuri spun că numărul celor care folosesc rețelele de socializare pentru a-și înșela partenerul este în creștere.

„Întâlnim din ce în ce mai des astfel de situaţii. Unul dintre parteneri întâlneşte pe o reţea de socializare un prieten din liceu. Persoana respectivă este disponibilă şi încep să comunice pe Facebook. Cei doi se simt din ce în ce mai apropiaţi, pe măsură ce îşi împărtăşesc mai multe lucruri şi acest lucru poate duce la contact fizic,” explică Steven Kimmons, psiholog la Loyla University Medical Center din oraşul Maywood, citat de Mediafax.

Specialistul mai spune că impactul rețelei de socializare poate fi distructiv pentru cuplu chiar și în cazurile  în care relația nu trece neapărat printr-o perioadă dificilă. În cele mai multe situații, aventurile online încep fără intenții vinovate.

Manifest impotriva facebook:


0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu