marți, 21 iunie 2011

Ce acumulator AA sa-mi iau ?

De-a lungul a 3-4 ani de zile am testat mai multe marci de acumulatori si am ajuns la niste concluzii:


Acumulatori ENERGIZER 2650mAh (2 bucati) nu stiu sa va zic prea multe, i-am folosti 3-4 saptamani, unul dintre ei s-a umflat in aparat, iar celalalt l-am aruncat sa nu risc. Poate am avut eu ghinion la ei, nu stiu ce sa zic, dar dupa experienta asta, nu as mai cumpara firma asta.

Acumulatori WELL 2500mAh (4 bucati) ii folosesc de aproximativ 3 ani de zile. M-au tinut strasnic desi nu e cine stie ce firma. In momentul de fata dupa ce le-am dat un refresh de 50 de cicluri incarcare descarcare, acumuleaza in jur de 2000 - 2100 mAh.La descarcare tensiunea scade si sub 1.09V ceea ce ii nu-i prea ok. Sunt placut surprins de cum functioneaza dupa atata timp de utilizare.

Acumulatori GP 2700mAh (2 bucati) ii am cam de 2 ani de zile. La fel ca si la WELL le-am dat un refresh (treaba asta mi-o face incarcatorul) si in momentul de fata unul acumuleaza cam 1800mAh iar celalalt in jur de 2200mAh. La descarcare completa din ce am testat eu au undeva la 1.16V - 1.17V

Acumulatori Maha POWEREX 2700mAh (4 bucati) ii am de aproximativ 1.5 ani si dupa parerea mea is cei mai buni, din ce am avut. La incarcare acumuleaza undeva intre 3000 - 3100 mAh si undeva la 1.56V. Tensiunea nu scade sub 1.19 (atat am testat cel mai putin) moment in care sunt goi total (aparatul de incarcat ii vede goi pe modul descarcare).

Acumulatori SANYO XX ENELOOP 2500mAh (8 bucati) aproximativ 2-3 luni de zile. Imi pare foarte rau ca i-am cumparat. Am citit tot felul de forumuri despre ei sa vad daca se merita si am crezut ca da, dar m-am inselat. Pe ei scrie minin 2400mAh, dar la toti 8 acumulatorii nu am reusit sa ii incarc cu o capacitate mai mare de 1700-1800mAh. Sunt foarte dezamagit de ei si-mi pare rau ca am luat atatea bucati. Am fost orbit de faptul ca in timp tine intr-un an 75% din energie in ei si de faptul ca mentin tesiunea pana la descarcare. Toate sunt povesti, dupa 3 saptamani de la incarcare cand i-am pus la un mouse wireless s-au terminat intr-o singura zi. Maha Powerex ma tine si 3 saptamani la mouse. Surpriza a fost ca la descarcare completa acumulatorul avea 0.91V ceea ce este extrem de putin !!! Va pun si o poza sa vedeti cu ochii vostri:



Ce m-a impresionat iarasi au fost Acumulatori Varta Professional 2700mAh. Am vazut la cineva folosindu-i Mi se pareau ca nu se mai gata, tin foarte mult. Din pacate nu pot sa va dau detalii de incarcare si voltaj, incarcati,descarcati. Poate in viitor o sa imi achizitionezi si eu.

In momentul de fata va recomand doar acumulatori MAHA POWEREX 2700mAh, iar Varta Professional 2700mAh ar trebui avuti in vedere !


Toti acumulatorii prezentati mai sus inafara de ENELOOP (asa zice producatorul) se descarca in timp chiar daca nu sunt folositi. Astefel in 2-4 saptamani puteti sa aveti surpriza ca sunt descarcati.

PS: Folosesc incarcator profesional La Crosse BC700 si sunt foarte multumit de el.

0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu