vineri, 29 aprilie 2011

FIFIFUT 2011

Festivalul International Francofon de Improvizatie si Teatru Universitar din Timisoara

 Editia a IV-a

 FIFITUT 2011



Spectacole gratuite pe 2, 3, 4, 5 mai

Locatie: Casa Studentilor din Timisoara



Singurul festival de teatru de improvizatie din Romania, FIFITUT  , aflat in acest an la cea de-a IV-a editie, este un eveniment cu caracter international, propus si organizat de catre Lectoratul Francez din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara si Asociatia Hexagone, realizat in colaborare cu Ambasada Frantei.

Trupe din principalele universitati romanesti din Bucuresti, Cluj, Iasi, Timisoara - va provoaca la o COMPETITIE DE IMPROVIZATIE, iar altele, din Franta, Ucraina, Ungaria si Polonia, va invita sa le urmariti in SPECTACOLE DE TEATRU TRADITIONAL cu un repertoriu variat si original, in afara concursului.

In acest an, Timisoara va fi reprezentata de catre urmatorii studenti: Anca HORGA, Bianca Morega,Cristina VALAN, Daniela VARAN si Daniel STROIA .

In numele diversitatii culturale, spectacolele celor doua sectiuni ale festivalului se vor sustine in limba franceza. Intentia organizatorilor este de a darui publicului timisorean un eveniment care sporeste varietatea ofertei culturale a orasului, conceput in ideea de a populariza spectacolul de improvizatie in randul publicului tanar, mai degraba receptiv la formele interactive de exprimare artistica.

Performantele de improvizatie cunosc astazi o revigorare pe scena mondiala si devin din ce in ce mai apreciate in Romania unde trupe noi se consacra jocului scenic fara regie prealabila, construind scenete, monologuri, dialoguri, istorii pe baza unor teme sugerate, legate de comportamentul uman, de societate, profesii si multe alte diversitati.

In cadrul FIFITUT   , vor fi organizate, de asemenea, ATELIERE DE IMPROVIZATIE, conduse de specialisti din Franta, care vor familiariza concurentii cu cele mai noi tehnici de antrenament, specifice genului.

In urma competitiei, un juriu format din personalitati din institutii francofone, va decide care sunt cei mai buni trei concurenti. Acestia vor fi rasplatiti de catre Ambasada Frantei din Romania cu excursii la Avigon si Paris, cu ocazia Festivalului de Teatru.

FIFITUT  este realizat cu sprijinul Biroului pentru Europa Centrala si de Est al Agentiei Universitare a Francofoniei si Centrului Cultural Francez Timisoara.

0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu