jeudi 19 juin 2014

Casio si doar...Casio

Casio, o firma cu renume in toata lumea, de la instrumente muzicale pana la ceasuri. Facand o corelatie cu alte firme, Casio este firma unde nu platim brand-ul ci produsul. Produsele sunt premium la un pret corect.

Primul ceas de la Casio a fost un Casio ProTrek PRG 80-T cumparat in 11.01.2011 cu o suma destul de mare, pe care nu am sa o fac publica. L-am cumparat mai mult pentru abilitatile lui. Afiseaza temperatura, inaltimea, busola si pe langa astea dispune si de un barometru extrem de util. Stiam tot timpul cand vine ploaia cu o acuratete foarte mare. Il cumparasem mai mult pentru drumetiile mele cu bicicleta si pentru faptul ca are o baterie solara, care nu trebuie schimbata niciodata. Ceasul traieste si in momentul de fata fara nici o problema, merge perfect ca in prima zi.


Acuma a venit vremea sa trec pe chestii mai clasice, care sa mearga cu imbracamintea pe care o port. Astfel de ziua mea, 28.05.2014 a sosit un nou ceas. Ceasul este un Casio Lineage LCW-M100DSE-7A2ER. Ceasul este un model deosebit, la fel cu incarcare solara, iar pe langa asta este un ceas radio-controlat, care primeste semnal in fiecare noapte ( aprox. ora 03:00 ) de la un ceas atomic, astfel reglandu-se singur. Sunt 6 astfel de ceasuri atomice care tansmit semnalul la 1500-5000km. Undele radio se emit din America, Anglia, Germania, Japonia si China. Ceasul are o acuratete maxima.


Reperele si indicatoarele fosforescente neobrite care lumineaza foarte tare in noapte dupa cum se vede.


Dupa acest ceas a sosit ceasul sotiei, la fel un Casio. Este un Casio LTP-1369D-4BVEF cumparat pe data de 30.05.2014. Este un ceas extrem de finut, se aseaza perfect pe mana unei doamne. Afiseaza ora, data si zilele saptamani. Are o acuratete de invidiat iar bateria tine minim 3 ani de zile. Este un ceas excelent.In concluzie vrea sa zic ca recomand ceasurile de la Casio. Sunt niste ceasuri foarte precise, foarte rezistente. Cureaua primului ceas este din titan, iar a celorlalte doua din inox, fiind foarte rezistenta la fel si cuiele si telescoapele. In 3 ani jumatate de purtare a ceasului ProTrek PRG 80-T nu am avut nici o problema cu el, nici la munte nici la mare, nici pe uscat nici in apa.

Etanseitate perfecta, senzori foarte exacti, baterie cu incarcare solara pe care nu o vei mai schimba toata viata, reglare radio, etc.

Tot ce iti poti dori de la un ceas, care are o singura pretentie de la tine: sa il pui si sa il dai jos de pe mana, de restul se ocupa el.


Daca aveti ceva nelamuriri sau experiente cu Casio, lasa-ti un comentariu mai jos :)

Enjoy...

2 commentaires:

Anonyme a dit…

Salut ! am achizitionat un protrek PRW-3000 recent si am un pic probleme in al seta, ( senzori etc) dar am obs ca nu isi face update ul in fiecare noapte desi este setat pe automat... nu stiu ce alt ceva ar fi. ai ceva sfaturi , ms :)

Unknown a dit…

Nu il pune langa surse electromagnetice, de genul: telefon, calculator, aparaturi in general. Din Romania se face mai greu update-ul, pune-l noaptea langa geam. Eu stau in Franta deci nu am avut probleme.

Referitori la senzori, inafara de temperatura, busola si presiune atmosferica, inaltimea la care te afli e relativa. Ei se pot si regla, citeste manualuk ca explica. Cel putin la mine sunt bine setati, nu am avut probleme de genul acesta, doar la altimetru unde e relativ, pentru ca citeste de pe presiunea atmosferica care variaza daca ploua sau nu, etc.

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Enregistrer un commentaire