luni, 22 noiembrie 2010

Afacerile vs. Cultura

Traim intr-o tara in care pentru majoritatea oamenilor nu conteaza nivelul de educatie, nivelul de cunostiinte care l-ar putea acumula atat de mult cat conteaza sa "produca" bani sa-si achizitioneze masini tari sau alte lucruri de genul acesta.
Problema este inteleasa prost inca de la inceput. Mentalitatea romanului este foarte ingusta si nu gandeste pe termen lung, doar pentru moment; daca acuma e bine ce conteaza ce va fi peste cati-va ani...GRESIT !
De ce sa studiezi o anumita ramura prin niste studii universitare/postuniversitare cand te poti duce dincolo la lucru si sa castigi mai multi bani cat ai castiga aici cu toate studiile pe care le-ai face...GRESIT !
Si toate acestea se resfrang asupra noastra ca si popor, atat la nivel educational cat si la nivel comportamental in situatii de criza.
Cum putem ajunge in top intr-o ramura daca nu ne place sa studiem aspectul si preferam sa plecam din tara lucrand in aceeasi ramura pentru altii ca simplii muncitori, ramanan cu ce am acumulat din cele 12 clase de liceu, in cazul fericit.
Ne complacem in mediocritate, nu vrem sa ajungem in varf, ne place sa fim la coda. Ne multumim sa fim simplii muncitori pe dincolo cand putem fii ceva de varf, ingineri, medici...etc, in aceeasi ramura in care majoritatea romanilor sunt simplii muncitori.
Pe aceasta cale vreau sa promovez o miscare de Improvizatie Teatrala care incearca sa isi faca intrarea la noi in tara, o tara saraca din punct de vedere al culturii oamenilor.
Trupa se numeste TIMPRO este condusa de Daniel-Costel Stroia. Obiectivele si planurile sunt multe. Este o trupa in dezvoltare si pentru doritori poate fi gasita AICI 
Mai multe detalii, reguli, inscrieri in "miscare" gasiti pe blog-ul lor.

Pentru ca Romania sa creasca din punct de vedere cultural.

0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu