joi, 16 septembrie 2010

Review personal Sony Ericsson Xperia X10i

Posed telefonul de cateva saptamani, in care nu am regretat banii care i-am dat pe el. Este un telefon cu o multime de functii si disponibilitati pentru programe cu interfata apropiata computer-ului. Din punctul meu de vedere imi place sa il consider un mini/micro notebook, iti faci treaba cu el aproape ca si cu un laptop/notebook.

As incepe cu dezavantajele care din punctul meu de vedere sunt putin nesemnificative in comparatie cu avantajele.
  • Unul dintre ele ar fi bateria de 1500mA care nu duce mai mult de 2 zile la o utilizare slab-medie.Daca nu umblii pe el ajungi la 2 zile jumatate. In conditii de utilizare maxima trebuie sa fi cu incarcatorul dupa tine, nu te tine mai mult de 1 zi. Asta este un mare minus dar sper ca, cu versiunea noua de android 2.2 sa se realizeze un consum mai mic al bateriei, momentan ruleaza v.1.6. Daca nu, pot spera sa apara acumulatori mai mari decat cel cu care vine echipat. Nu stiu daca este chiar un dezavantaj acesta sau intra in categoria telefoanelor smart, ca, daca stau sa ma gandesc la iphone tot asa tine baterie, treaba drastica la ei fiind faptul ca dupa un timp tine 1 zi cu luminozitatea la min si umblat slab-mediu pe el, fara sa poti schimba acumulatorul. Vom vedea ce va fi in viitor.
  • Alt dezavantaj din punctul meu de vedere este blitul, sau mai bine zis led-ul pentru camera.Aveam un telefon Sony Ericsson C902 care are tot led si face lumina mult mai mare in cazul pozelor. Cu acesta de la Xperia nu faci mai nimica pe intuneric, este un mare dezavantaj tinand cont de faptul ca, camera este de 8.1 Mpix. Blitul este un mare minus fata de modelele anterioare de la Sony.
  • Alta proplema care ma nemultumeste pe mine sunt programele care nu pot fi dezinstalate, fiind instalate standart de catre cei de la Sony. Orice ce program de manager ai baga acestea nu apar. Personal vreau sa dezinstalez Moxier, un program de mail la distanta si inca cateva lucruri utile dar care pe mine nu ma intereseaza deoarece folosesc altceva. Programul nu se poate dezinstala si are 5 iconite in fila de programe. Se pot scoate iconitele cu un mic hack dar programul e tot instalat. Acesta era un exemplu, pe altii poate nemultumeste alt program, gmail de exemplu pentru cine nu foloseste gmail ca si mail (personal folosesc si recomand gmail ca si client de e-mail la toata lumea, mai ales petru faptul ca ofera IMAP si POP3 gratuit, fiind si o adresa de e-mail foarte fiabila).
  • Locatia cardului este cat se poate de incomoda. Telefonul are setarea Safely Remove care este dupa parerea mea degeaba deoarece cardul se afla sub baterie necesitand sa se scoata bateria pentru a putea scoate cardul. Optiunea este facuta mai mult pentru a folosi telefonul cu cablu, ceea ce ma face sa cred ca este o notiune de marketing pentru ei, sa te oblige se downloada progrmul de la ei (asta in caz ca nu vrei sa scoti bateria din telefon), desi in pachetul telefonului exista un cititor de carduri microSD. E cam o incurcatura dupa cum au gandit treaba asta. Daca folosesti pe mai multe computere trebuie sa ai pe fiecare softul instalat, sau sa opresti telefonul sa scoti cardul i sa iti faci treaba. Asta crek e o problema la Sony, personal am vazut un singur telefon (Sony Ericsson G900) unde puteai sa scoti cardul fara a scoate bateria.
  • Alt dezavantaz ar fi Radioul care lipseste cu desavarsire, am inteles ca la versiunea noua de android se implementeaza si acest lucru. Dei e remediabil. 
Avantajele sunt cat se poate de evidente, poti face orice pe el. Navighezi pe internet, folosesti suita office de la microsoft, ai acrobat readear si chiar si photoshop. Acuma nu va ganditi ca sunt ca si pe calculator, dar iti face treaba cu ele mai mult decat onorabil. Pentru cei ce folosesc intens YM, exista un program asemanator messengerului de pe calculator. Facebook si Twitter sunt implementate ca si programe de socializare de baza care personalizeaza telefonul.
Aplicatia Market va ajuta sa va descarcati programele facute oficiale de google, marea parte fiind gratuite,unele sunt si cu bani. Recomand sa descarcati doar de acolo, iar in caz ca descarcati de altundeva instalativa un antivirus, deoarece cum au scris unele site-uri a aparut un virus, si primul de altfel, care trimite msg catre numere cu suprataxa fara sa stiti, comsumandu-va creditul sau in cel mai rau caz cost suplimentar imens daca sunteti pe abomanent.Virusul (mai exact troianul) se numeste SMS.AndroidOS.FakePlayer-A si vine sub forma unei aplicatii player pe care utilizatorul o instaleaza acesta facadu-si de cap cu msg fara ca sa stiti. Va recomand ca si anti-virus Lookout, personal nu stiu cum isi face treaba, n-am avut nici un virus, dar dupa cum spun o serie de teste a iesit ca fiind in top.
Totusi aplicatia Market va da o gramada de programe, iar daca descarcati de acolo sunteti feriti de virui si alte bug-uri.
Cam atat pentru astazi, avantajele sunt multe, n-are rost sa le mai scriu,am observat ca punctul culminant la majoritatea oamenilor in a cumpara sau nu un telefon, sunt dezavantajele.
Daca vreti sa aflati ceva si va pot spune, de ce merge si cum merge, sau ce stie sa mai faca, lasa-ti un comentariu mai jos si va voi raspunde in limita timpului disponibil.

61 comentarii:

Remus spunea...

salz :D intrebarea mea este daca te pricepi la iTunes si iPhone ca eu sunt pe dinafara.. nu stiu cum sa-mi pun melodii pe iPhone:( cute.remus id-ul meu :D scz ca am postat aici:)

Unknown spunea...

Nop, imi pare rau, nush cum functioneaza sistemul de share iTunes - iPhone. Dar nu cred ca e greu, mai butoneaza-l , trebuie sa gasesti.

SorinMXM spunea...

Remus e destul de simplu ...sa ai in pc ul tau itunesc ult.versiune ...acolo in stanga ai adaugare folder ...bagi in librarie folderele cu muzica o sa ti afiseze ,pe urma dai sincronizare si muzica ta prefererata se va copia in iPhone ,,,,am 3gs ,xperia x10 si galaxy s deci imi plac mult tel. si le testez pe toate cat mai pot,daca vrei uite id ul meu de mess si vb acolo sorin_mxm

Razvan spunea...

Salut Cipry. Am o nelamurire, Exista vreo diferenta intre X10 si X10i ? Personal nu am gasit nimic inca. Multumesc !

Unknown spunea...

Nu e nici o diferenta. x10i vine de la international, x10a de la american. Toata care nu au i cat si cele care au i sunt modele international.
Diferenta apare la valorile SAR. In Europa limita este de 2w/kg, iar modelul X10(x10i) are 1.24w/kg valoarea SAR, iar modelele x10a au 0.92 (parca atata are) deoarece in America valoarea SAR este de maxim 1w/kg.
O alata diferenta este rapiditatea de primire a uldate-urile, unele primesc mai repede altele in maxim 1 luna.
In rest ca si hardware sunt la fel, si ca si soft doar ca prezinta o intarziere de maxim 1 luna pentru update-uri.

Unknown spunea...

Mai exista si x10c care vine de la China.Ca si model este la fel doar ca lipsesc anumite hardware cum ar fi cel HSDPA pentru internet, are doar transmisii mici de date cum ar fi EDGE sau cel mult 3G

Razvan spunea...

Iti multumesc mult pentru raspuns si pentru promtitudinea cu care mi-ai raspuns.

Pana acum cum ti se pare telefonul? Esti multumit de el? Ceva probleme, bug-uri, chestii dastea ai intalnit?

Unknown spunea...

Bug-uri nu am intalnit, chestie ce ma inerveaza acuma este ca nu ii inca disponibil update-ul pentru firmware-ul meu, am inteles ca pe la mijlocul lunii acesteia.Am umblat pe cel cu Android 2.1 si e formidail ca si rapiditate, se misca excelent, fata de 1.6.Ai senzatia ca ai de-a face cu alt telefon,ceea ce ma dezamageste este ca nu are multitouch nici la versiunea asta. Eu l-am luat de la Germanos la liber, sepr sa beneficiez de update cat mai curand.

Am observat ca performantele bateriei au crescut putin fata de cand l-am luat, cam in 2 samptamani de incarcare descarcare mi s-au marit performantele.

Chestia ce ma deranjeaza pe mine e in timpul apelului ca in momemntul in care vorbesc cu cineva ecranul se stinge si se aprinde, iar in momentul asta se aude o fractiune de secunda o intrerupere. Sper ca la versiunea noua sa se remedieze problema, n-am testat chestia asta pe Android-ul nou.

Alta chestie ce ma supara e ca nu pot sa instalez pe card programele de care am nevoie, da se pare ca la versiunea noua de Android s-a implementat si chestia asta. (Eu am umplut deja memoria de 1Gb a telefonului cu programe)

In rest, is multumit de el si nu regret banii. E e japonez e tecnologie, restu is jucarii (sorry pt fanny Samsung, la cei de Iphone nu le cer scuze ca e un telefon care costa ca dracu si nu face nimica, de poze si filmat nu mai vorbesc...doar rezolutia ecranului il avantajeaza...restu...nu comentez...detalii pe privat cine ii interesat :) )

Razvan spunea...

Nu inteleg faza cu firmware-ul si cu update-ul. De la 01-11-2010 este disponibil pe site-ul sonyericson update-ul la Android 2.1 pt toate modelele de X10.

Legat de faza cu atinsul obrazului in timpul convorbirii, stiam ca dupa ce ai dat apelare, ecranul se blocheaza, tocmai pentru a nu apasa sau activa altceva.

Unknown spunea...

Dap, la atinsul obrazului se blocheaza ecranul, acela se numeste senzor de proximitate ca sa nu opresti apeluri din greseala sau altele.
Eu ma refeream la faza ca lumina ecranului se aprinde se stinge iar se aprinde in timpul unui apel.

Update-ul e disponibil dar nu pentru toate versiunile de baseband/kernel (am gresit cand am zis firmware), astept sa apara si la mine.

Pot face si eu update-ul care exista la momentul actual, daca schimb un cod in registrul telefonului, dar pierd garantia...deci astept sa apara pentru toti.

La telefoanele luate din Romania ajunge sa fie disponibil mai tarziu putin

Razvan spunea...

Am inteles.
Referitor la update...e bine si asa decat deloc :)) Acum mi-am dat si eu comanda la el, si ce-o fi o fi. Daca ar fi sa-l schimbi...cu ce tel l-ai schimba ? Sa nu-mi zici ca asta e telefonul viselor tale si ca nu renunti la el, ca nu t cred :))

Unknown spunea...

Nu e vorba de telefonul viselor, e vorba de un telefon care sa-mi satisfaca nevoile si sa fie ceva japonez, evident. Cum X10 de la Sony Ericsson este ultimul aparut nu prea vad in ce directie sa ma indrept. Firma nu as schimbao, de cand ma stiu am avut Sony si sunt multumit de prestatiile lor. Mai bine un update de soft mai tarziu si bine gandit decat unul rapid si prost.
Nokia nu ma intereseaza deloc, am avut si Nokia in familie si sunt dezamagit de ele. iPhone nu ma intereseaza, HTC ar fi o piata unde as intra, dar ma rezum la Sony.

Momentan nu vad ce as putea sa aleg, Mozilla Seabird ? No way, sa-si ia cine vrea dinala, nu sunt fan Mozilla, am avut destule neplaceri cu Firefox si optimizarile lor.

Prefer Google, o firma veche de software care stie ce face. Android e bine gandit si pus la punct.Pentru mine Google+Sony reprezinta cea mai buna alegere in momentul de fata, daca v-a aparea altceva la ei probabil il voi schimba pentru ceva mai performant.

PS: In curand am inteles ca va aparea Android pentru Notebook, abia astept sa scap de Microsoft cu Windowsurile lor si bug-urile care le au. (Exceptie Linux merita toata aprecierea mea, pacat ca e cam greu cu programele)

Razvan spunea...

Tot fan sony sunt si eu. Mie cel putin Nokia mi s-a parut ok, dar parerile sunt impartite si gusturile nu se discuta.

Pana una alta multumesc pentru ajutor si sfaturi. Ms mult si numai bine !

Salut !

Razvan spunea...

Salut,

Mi-am luat telefonul ... imi vine sa-l sparg de nervi. Ma poti ajuta te rog cu niste sfaturi ?

Ms mult

Razvan spunea...

app, id-ul meu de mess, este id_de_mess_2 .

Ti-as fi recunoscator daca m-ai ajuta, si ma revansez eu fata de tine.

Daca nu vrei/poti, nu-i nici o problema, Multumesc! Razvan

Unknown spunea...

Poi cam care ar fi problemele legate de telefon ?

Razvan spunea...

In primul rand, faza cu update-ul. I l-am facut, si la firmware tot 1.6 imi arata. Si pe langa asta...telefonului asta nu i se poate pune limba romana. La sonyericson pe site, am vazut poze cu telefonul in romana. Wtf ? As fi vrut la inceput sa-l am in romana.

Unknown spunea...

Poi da sunt mai multe update-uri care apar, nu ai facut uipdate de android, ai facut update de baza "build number" R2BA026 asta ii ultimu...upodate-ul de firmware o sa vina pana la sfarsitu lunii, rabdare.
Depinde de unde il iei, daca il iei la abonament banuiesc ca nu ai limba romana, nici eu nu o am dar nici nu ma intereseaza sa o am :)

Razvan spunea...

Salut. Cum se aude la tine in timpul convorbirilor? Se aude tare si clar ? Si tot la fel te aud si persoanele cu care vb ? Te intreb pentru ca la mine se aude foarte incet, si tot la fel ma aud si cei din conv. Si inainte sa ma cert cu aia, am zis sa mai intreb pe cineva care are acelas telefon.

Multumesc mult !

Unknown spunea...

Dap, se aude incet, eu folosesc orange, si la persoanele de pe orange care le sun se aude mai incet, la restu din celelalte retele se aude mult mai tare. Eu nu am patit sa nu ma auda persoana cu care vorbesc, m-au auzit toti ce am vorbit :)

danimes spunea...

Salut,
Stie cineva cum se poate afla cate minute s-a vorbit pe un Xperia X10 si daca aceasta valoare poate fi resetata la 0?
Vreau sa ma duc azi sa cumpar una bucata de la officegsm.ro si nu as avea incredere 100% in ei.
Mersi

Unknown spunea...

Ca sa aflii cate minute s-a vorbit pe un xperia exista un cod ca la oricare telefon. Telefonul are 3 taste. Prima tasta este ca si click dreapta la calculator. Tasta dinmijloc este tasta MENIU, iar tasta din dreapta este tasta INAPOI.
Apesi pe asta care se aprinde telefonul si cu tastaura blocata formezi codula MENIU-INPOI-INPOI-MENIU-INAPOI-MENIU-MENIU-INAPOI.
Aici apare un meniu din care selectezi Service teste/total call time.
Daca telefonul a fost trecut de la Android 1.6 la Android 2.1 aceasta se reseteaza definitiv.

Daca vrei pe telefon sa vezi cat ai vorbit, in cazul ca esti proeprietarul unui telefon, recomand programul TrafficCounter, are si widgets-uri pentru wifi, internet 3g/hspda , call, si mesaje pe care le contorizeaza.

Va astept cu alte intrebari

Anonim spunea...

salut .... stii cumva daca la SE x10i cumparat saptamana trecuta .... care versiune de android este instalata pe el ?? 1.6 sau 2.1 ??? la mine bateria tine 1 zi cel mult 1 zi jum folosidul destul de mult ;)) .... camera ..... nu prea ma incanta seara .....

Unknown spunea...

Pentru a afla versiunea de android, intrii in seeting/about (ultimul meniu)/firmware.

Daca ai Android 1.6, scrie 1.6 / Daca ai Android 2.1 scrie 2.1-update1

Ca sa treci pe android 2.1 care e disponibil acuma pentru toate versiunile intri pe sonyericsson.com si de la asistenta iti descarci software-ul "Update service"
Trebuie sa ai telefonul incarcat cel putin 50% cand faci update.
Pleci programul si urmaresti pasii de acolo, sa ai conexiune buna la internet si driverele instalate. Softul are in jur de 170mb.

Performantele bateriei o sa se ridice pe parcurs. Si pe mine la inceput ma tinea la fel. Dupa cateva cicluri incarcari descarcari o sa se regleze performantele. Depinde si cat il utilizezti.

Eu personal cu noul soft ma tine 1-1.5 zile cu casca bluetooth conectata in permanenta si umblat moderat pe el la aplicatii software, fara jocuri.

Fara casca ma tine 2-2.5 zile, la fel vorbit si aplicatii in conditiile in care vorbesc 1-1.5 ore pe zi.

Ca sa iti creasca performantele ia-ti si Advanced Task Kill il gasesti in market, se configureaza usor. El inchide programele din background care consuma bateria. Eu l-am configurat sa inchida procesele cand se stinge lumina la telefon. Ai grija la alarma si la alte chestii sa le pui la ignore in program, altfel nu mai suna alarma dimineata.

Pentru alte detalii te astept cu un nou comentariu.
In speranta ca ti-am fost de folos, o zi buna

Unknown spunea...

Ce am uitat sa zic e ca in Android 2.1 fimarile se fac in HD 720P, autofocus.

Camera nu e exceptionala pe timp de noapte, la fel si blitul, dar pe timp de zi e senzationala.

Anonim spunea...

am si eu o intrebare daca mai este careva la care sa ii se auda ff incet si cand vb si cand suna ? si daca da ce a facut ca sa se auda in continuare decent e o versine de tel xperia x10i

Unknown spunea...

Fa-ti update-urile de soft, de cand am trecut la versiunea 2.1 se aude perfect. Mai sunt si update-uri auxiliare.

Ia-ti SEUS de la sonyericsson de pe site si aduti telefonul al zi.

Unknown spunea...

Salut,

Am o problema, dupa ce am trecut pe 2.1.1 apar dese intreruperi cand sunt pe net sau GPS. Telefonul incearca sa porneasca singur dar nu reuseste si trebuie sa-i scot bateria si porneste dupa 15-20 de minute de stat inchis.
Ajutatima daca stiti cate este cauza.

Gabriel

Unknown spunea...

1. Prima pornire dupa upgrade de la 1.6 la 2.1 dureaza mai mult. Telefonul porneste se opreste, iarasi porneste si se opreste pana finalizeaza instalarea si configurarea. Trebuie lasat sa isi faca treaba.

2. Daca treaba asta o face dupa ce ati facut upgrade la soft as fi susceptibil de vreo eroare la scrierea soft-ului. Incercati sa luati iarasi programul de la SonyEricsson si sa rescrieti upgrad-ul chiar daca zice ca aveti cel mai nou soft (eu asta as face)

3. In font si la urma urmei poate fi ceva legat de hardware, il puteti duce in garantie (in caz ca l-ati luat cu garantie) si ei va vor rezolva problema. Upgrad-ul de soft nu afecteaza garantia cu nimic. Este legal si nu pierdetio garantia facand upgrade.

4. Ai instalat vreun program care sa va inchida telefonul la o anumita ora din zi sau din noapte ? Se poate si acest lucru, sau vreo aplicatie care nu este din Android Market si are prea multe drepturi de root.

Personal am facut upgrade la 2.1, mai nou am bagat si 2.2 de la xda-developer, dar nu se merita, nu merge filmarea, nu merge camera la calitate buna. Am revenit l 2.1 de la Sony si imi merge ireprosabil, nu am ce sa ii obiectez, nu am intalnit bug-uri.

Anonim spunea...

Salutare,
Am si eu o mica problema , in timpul apelului mi se intrerupe convorbirea(imi sacadeaza), si persoanele celelalte ma aud intrerupt si cateodata se intrerupe apelul de tot, dupa cateva secunde(minute).
Ai idee ce sa ii fac.
Merci anticipat.
P.S. am 2.1 update1.

Unknown spunea...

Aceeasi problema o aveam si eu la versiunea de android 1.6, odata cu cea noua au disparut problemele.

Chiar nu stiu ce sa-ti spun, daca ai garantie du-l in garantie si explica-le problema.

Al doua chestie ar putea fi ca ai multe programe care ruleaza in fundal, foloseste un task killer.

Ai facut update la 2.1.A.0.435 (numar compilare) ?

Anonim spunea...

Salut.Am incercat sa pun yahoo mail si yahoo messenger pentru android si ma duce automat pe setarea contului de gmail , setup your google account.Si acolo moare , la sign in.Imi da ca nu poate sa se conecteze.L-am lasat si cate 10 minute si degeaba.Dar sa intru direct pe email pe contul de gmail imi permite.Aceeasi problema o am si cand accesez pictograma de gmail.Ma trece prin cont si nu se conecteaza.Ai idee ce ?Am android 2.1 update pe telefon si in rest totul merge ok pe net.

Anonim spunea...

Am cumparat si eu recent unul, l-am updatat la 2.1 cu update service de la SE.
Am constatat o problema cind bateria este consumata (cam pe la 5%), in sensul ca telefonul se opreste singur. L-am repornit de doua ori si a mers pina bateria a ajuns la 0.
In rest mi se pare destul de stabil, fara wifi si 3G activate permanent bateria tine cam 2 zile.

Unknown spunea...

Si eu am constatat aceeasi chestie. E un bug de firmware.
Acuma nu mai conteaza ca apare Android 2.3 in august. Inca putin si mai scapam din buguri :)

sov spunea...

ai instalat 2.3, ce parere ai, cim merge? la mine merge mai greu, as reveni la 2.1, dar nu stiu cum

Unknown spunea...

Nu am instalat 2.3.3, eu sunt pe GLOBAL-GGL ca si versiune si inca n-a aparut.

La 2.1 nu poti sa revi, downgrade nu se poate face, s-ar putea sa gasesti totusi pe xda-develop. ceva despre downgrade.

sov spunea...

Cipry, explica-mi si mie um pic cum sta treaba, ca nu mai inteleg nimic. Deci eu am avut telefonul necodat, si dupa ce am vazut ca cu PC Companion nu merge sa fac update-ul(zicea ca am ultima versiune, de fapt eu o aveam pe 2.1), am intrat pe site la xda dev. si acolo am facut un update la 2.3, cu un utilitar Flash (asta e forumul cu pricina: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1191681 )
Acuma am versiunea 2.3.3 insa merge greu,cand ies dintr-un meniu in cel principal, iconitele imi apar sacadat si succesiv. De fapt ce fel de update e asta? Am intrat apoi si cu PC Companion, am dat repair si mi-a instalat din nou softul, 2.3.3, insa merge la fel de greu. De aia te intreb pe tine Cipry, ca esti mai priceput: ce am facut mai exact de pe sit-ul xda, si ce as putea sa mai fac acum sa nu mai mearga asa greu telefonul.
Multumesc.

Unknown spunea...

Ai schimbat Customization Version si asta te-a ajutat sa faci update-ul dar se pare ca nu e total compatibil cu restul fisierelor.

Revino la versiunea de customizare care ai avuto inainte, in caz ca mai stii (sau daca ai stiut vreodata), nush de unde ai putea sa o iei, asta inseamna ca toate soft-urile de la link-ul de mai jos sa le gasesti pe net (ma cam indoiesc ca le gasesti)

Din pacate acuma nu mai poti sa o aflii, aici ( http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1186045 ) sunt toate versiunile de customizari, poate iti aduci aminte care ai avut-o...

Daca gasesti versiunea veche care ai avuto, cu acelasi program cu care ai bagat customizarile rebagi ce ai avut inainte.

Bafta la cautare.

PS: Eu inca astept, am versiunea: X10i GLOBAL-GGL GENERIC 1232-9897 - Not available yet (yyyy-mm-dd)

Nu ma complic cu chestii de genu asta ca apar bug-uri dupa cum ai vazut. Daca nu reusesti du-l intr-un service ca poate au toate versiunile. Versiunea care am puso eu mai sus e singura versiune cu limba romana nebranduita.

Daca aveai limba romana pe el si nu l-ai luat branduit la abonament inseamna ca ai versiunea : X10i GLOBAL-GGL GENERIC 1232-9897 si atunci cauti soft-ul asta.

Daca nu, doar sa mai cauti, bata

Unknown spunea...

PC Companion in momentul de fata nu mai instaleaza soft-ul oricginal care l-ai avut pe telefon, instaleaza modelul de soft ce i-ai dat tu cu flash tools inainte.

El asa il vede acuma telefonul

sov spunea...

Aha, multumesc mult, o sa incerc asa.
Stima!

sov spunea...

Mai ai ceva vesti despre cand va veni update-ul pt versiunea care o ai? Am downloadat si eu versiunea, si astept sa apara update-ul, pina atunci mai stau un pic :-)

Unknown spunea...

Nu stiu, aspectul asta nu e public si e variabil.

Bag si eu telefonul in cablu de 2 ori pe zii :))

Pe la 12 si seara pe la 21 :)

Cine stie :)

sov spunea...

Pina apare, am instalat un rom de pe site la xda, si totul s-a schimbat in bine. Nu mai am acel delay si telefonul pare sa fie f stabil si rapid. Daca te intereseaza, iti dau toate detaliile, acu sint si eu specialist :-))
Mersi pt informatii, chiar m-au ajutat.

Unknown spunea...

Nop, am avut si eu instalate diferite rom-uri, la unele nu mergeau camera video (mergea doar poze), la altele nu mergea gps...etc...nu ma incanta, astept originalul :)

Plus de asta trebuie sa-ti root-ezi telefonul. Daca ai folosit linux banuiesc ca stii ce implica root-area kernelui.

Merge un pic pana incep toate sa se imbarlige de la diferite erori.

De exemplu mie in 3 zile de la rootare mi-a disparut aplicatia de contacte inculusiv unde scriu numaru de telefon si mesajele

sov spunea...

Am inteles. Si inca o intrebare: daca o sa flashuiesc din nou telefonul cu customizarea de mai sus(aia care o ai si tu), se poate spune ca o sa am din nou softul original si telefonul va fi ca "nou" ? sau vor ramane modificari in soft(kernel, etc).

Unknown spunea...

Nu vor ramane modificari, telefonul va fi ca nou.

Daca chiar vrei sa fi sigur, dupa ce instalezi cu flash softul, intri in pc companion si dai o reparare de soft.

Si atunci stii 100% ca e cel original :)

sov spunea...

Ok, mersi de ajutor, m-ai facut si pe mine un mic expert :-)
Poate revii cu niste impresii dupa udate.
Stima!

sov spunea...

Revin cu o alta intrebare :D :De cand am facut update-ul la 2.3.3 si apoi la un ROM, nu mai pot scrie cu diacritice(in messenger de ex).
Daca as instala X10i GLOBAL-GGL GENERIC 1232-9897, si apoi as roota si instala din nou 2.3.3, as avea din nou posibilitatea de a scrie cu diacritice?
stima!

Unknown spunea...

Nop, 2.3.3 care il instalezi tu nu e GLOBAL -GGL, e altul, deci nu ai diacritice, din cate stiu eu doar pe GLOBAL -GGL exista limba romana, deci si diacritice.

Unknown spunea...

Dezvoltatorii de pe xda nu sunt romani :)

sov spunea...

Corect , nu sint romani :)).
Insa meniul il am totusi in limba romana, varianta de customizare este 1241-1846_r1c . Ma rog, astept update-ul la varianta care o ai si tu.

sov spunea...

E vreun programel ceva ca sa se auda in casca mai tare interlocutorul? ca se aude cam incetisor. Am vazut mai sus ca ai scris ca mai sint update-uri pe site , in afara de cele de firmawere. Le detecteaza automat cu PC Companion, sau cum; si o fi ceva si pt sonor? Cu varianta de rom care o am acum, se aude un pic mai tare, dar...s-ar putea si mai bine.

Unknown spunea...

A aparut soft-ul pentru X10i GLOBAL-GGL GENERIC 1232-9897

Faceti update

sov spunea...

Dupa ce vezi ce si cum, poate ne spui si noua niste impresii legate de update, cel putin eu sint tare curios.
stima!

Unknown spunea...

Deocamdata, dupa 2 ore si ceva de la update, pot spune ca se misca excelent de bine fata de 2.1.

Imi place ca mentine aplicatiile in fundal ca si cache nu le si ruleaza ca si 2.1

Problema cu handsfree nu s-a rezolvat, daca il ti in buzunar tot poti sa inchizi din greseala apelul sa sa intri aiurea prin telefon. Asta-i un punct mare negativ pentru mine care folosesc mult handsfree-ul.

Integrarea facebook in conatacte este interesanta, sa vedem cat ajungem pe luna cu traficul de internet (eu mi-a luat optiune cu 200mb doar)

Am sa mai rein cu alte aspecte

sov spunea...

Cum e pina la urma cu noul update? Bateria tine mai mult?Buguri ceva? A meritat sa astepti atat si sa nu pui un rom?
Stima!

Unknown spunea...

- Surprinzator Android 2.3 stie sa-si gestioneze aplicatiile din undal deci nu mai e necesar folosirea unui program gen "Task killer"

- Bateria tine la fel ca inainte, am observat ca in standby tine mai mult decat inainte.

- Inca nu a primit versiunea noua de Android Market, asteptam sa o lanseze google si in Romania, daca o vreti pe telefon se poate face daca root-ati telefonul.

- Nu uitati sa va instalati flash playerul daca vreti sa va mearga videoclipurile in browser.

- In rest ce sa zic, numai de bine despre el, is multumit :) se misca rapid, ii aproape plin de aplicatii si nu sacadeaza deloc, exista si o aplicatie dezvoltata de sony ericsson cu care oti sa muti unele aplicatii pe card. etc...

Intrebati si va rapund ce vreti sa stiti.

sov spunea...

Cam ce aplicatii are, varianta de rom care o am eu nu prea avea mai nimic(poate de aia si merge asa de bine).
Si fotografiile cum le face, pe mine nu ma incanta deloc calitatea lor, la 8MP trebuia sa iasa mult mai bine.(sint un pic mai calitative ca la batranul meu K800 de 3.2MP)
Adevarul e ca nu stiu ce sa fac, sa il las asa rootat sau sa instalez firmawere-ul de mai sus cu un update ulterior cu PC Companion.

Unknown spunea...

Aplicatii standart nush ce avea ca am instalat o sumedenie de aplicatii. L-am umplut, mai am vreo 100 mb in memoria telefonului si multe din ele le-am instalat pe card.

Am 130 de aplicatii instalate in momentul de fata.

La poze scoate stabilizatorul de imagine care strica foarte mult din calitatea pozei, o sa simti o diferenta uriasa la poze si incearca sa faci poze pe focalizare infinit...se vad mai clare, nu tot timpu, depinde de situatie.

Nah nush cum sa-ti explic, io-s pasionat de poze, da fac cu o camera profi Nikon si am niste notiuni de inbunatatire in conditii de vreme. Studiaza arta fotografiilor si o sa iti dai seama cum sa folosesti :)

sergiu spunea...

nu pot sa folosesc blitul .

Anonim spunea...

salut , am si eu o problema cu wi-fi si bluetooth-ul nu pornesc si as vrea sa dau reset la sistem , cum pot intra in bios am incercat diferite combinati de ai intra si in zadar ( x10 )
mentionez ca este acelasi model x10i

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu