sâmbătă, 16 ianuarie 2010

Schimba extensia la toate fisierele deodata

Ai cateva sute de fisiere si vrei ca la toate sa le schimbi extensia din ".ppt" (sa zicem) in ".pps" si sa le schimbi toate odata, nu pe rand. Am dat exemplu doar ca sa intelegeti la ce ma refer, se pot schimba orice fel de extensii in orice alta extensie vreti.Extensiile care le-am dat exemplu le voi folosi ca referinta in tutorial.

In primul rand comenzile se folosesc in "cmd". Pentru a intra in "cmd" tineti apasata tasta "windows" + R => o fereastra "run". In aceasta fereastra scrieti "cmd" si dati ok.
 

Dupa cum vedeti in imafinea de mai sus calea din care se citesc fisierele este "C:\Users\Dr.Cipry>". Noi vrem sa schimbam aceasta cale in cea care ne dorim noi. Pentru acest lucru exista niste comenzi care se folosesc.

1. Pentru partitia pe care este Windowsul comanda este "cd\" (calea este radacina partitiei C => C:\>) sau "cd/windows" (in loc de windows se poate pune orice alt fisier care se afla pe partitia pe care e windowsul, in cazul meu partitia C)


2.Pentru alte partitii sau harduri (fara cele externe) comanda este "cd /d d:\" (calea este radacina partitiei D => D:\>)sau "cd /d d:\movie" (in loc de movie se poate pune orice fisier care se afla pe partitia D)


3.Pentru alte partitii A, E, F, G, etc... in loc de "*" din sintaxa "cd /* *:\" puneti litera partitiei A, E, F, G, etc...care va intereseaza.


Acuma sa zicem ca aveti vreo 50 de fisiere pe partitia C care sunt power point cu extensia "ppt" iar tu vrei sa le faci "pps" pe toate odata. Se pleaca "cmd", se scrie "cd\"si se da enter.Acum avem calea unde sunt si fisierele "C:\>"



Dupa ce apare fesreastra aceasta se scrie comanda "rename *.ppt *.pps" si se da enter.Extensia fisierelor este schimbata imediat.Daca intrati sa vedeti fisierele ele au alta extensie adica "pps" dupa cazul de fata.




Intrebari si raspunsuri la comentarii.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Salut,
Se poate si folosind un script AutoIt:
#Include
#Include

$path = "E:\Fonts\Copy of OTF"
$dest = "E:\Fonts\New Folder"
$FileList = _FileListToArray($path, "*.otf")

For $i = 1 To $FileList[0]
$name = StringReplace($FileList[$i], ".otf", ".ttf")
FileMove($path & "\" & $FileList[$i], $dest & "\" & $name, 1)
Next

Anonim spunea...

Am ajuns pana acolo la folderul cu pricina, a recunoscut comanda, dar cand sa-i dau rename *.ppt *.pps i-mi spune ca nu gaseste fisierele. Ce sa-i fac?

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu